
Slush puppy
Wat heb je nodig.
-75 gram bevroren fruit zoals frambozen, aardbeien,
Bosvruchten,etc.
-75 ml water.
Met een mixer of blender kun je het fruit en water mengen tot een heerlijke slush puppy.


Homemade eierkoeken
6 koeken
200 gram amandelmeel of bloem
4 eetlepels honing
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
Beetje citroen/ citroenrasp
Beetje zout
Oven 180 graden
10 minuten oven
Lekker met kwark en verse aardbeien.

Ijsblokjes
Wat verkoelend is met het warme weer, is om ijsblokjes in water te doen.Wat het extra lekker maakt is om munt, meloen, eetbare bloemen, citroen of limoen ijsblokjes te maken.

BINNENKORT VERNIEUWDE RECEPTEN.
Lunch in een glazen pot.
Dit zijn een paar voorbeelden wat je voor de lunch zelf mee kan nemen.
Dit zijn een paar voorbeelden wat je voor de lunch zelf kan meenemen.
Yoghurt met muesli, kiwi, bessen, bramen en een klein beetje honing.
Salade met paprika, nootjes, komkommer, tomaatjes, mozzarella en pesto.
Maar hierin kun je zelf variëren wat je op dat moment in de koelkast hebt of wat je zelf lekker vindt.
Havermoutpap
Mijn lievelings ontbijt is havermout met amandelmelk gevuld met fruit en noten.
Je kunt er van alle soorten fruit doorheen doen. In dit recept zitten blauwe bessen, maar je kunt ook kiwi, banaan, appel of wat jezelf lekker vindt nemen.
Wat heb je nodig:
200 ml amandelmelk
6 eetlepels havermout
1 eetlepel noten
Fruit
Bereiding:
Melk in een pannetje laten koken en havermout erbij.
Dit is in een paar minuten klaar. Alleen nog noten en fruit erbij!
Wrap
Voor de lunch, tussendoor en/of verjaardagsfeestje, een heerlijke eigengemaakte wrap met zalm, kipfilet.
Wat heb je nodig:
200 gram bloem
125 millimeter water
snufje zout
eetlepel olijfolie
Zalm en kipfilet
rucola en ijsbergsla
creme fraiche
evt kruiden
Bereiding:
1. Bloem, water, zout en olijfolie mengen tot een deegbol.
2. Het deeg afdekken met een vochtige doek en zo een half uur laten rusten.
2. Deeg in 6 balletjes verdelen en dit uitrollen.
3. De Wraps in een koekenpan bakken met een klein beetje olijfolie, 1 minuutje per kant.
4. Daarna kun je de crème fraiche met zalm, kipfilet en rucola en ijsbergsla en evt wat kruiden erbij.
Tip: Je kan dit ook met zalm, kipfilet of hummus maken.
Falafel
Zelf gemaakte Falafel, zo makkelijk en leuk om met kinderen te maken!
Wat heb je nodig:
10 stuks
1 pot kikkererwten
1 ei
1 ui
1 knoflook
Bosje peterselie
1 eetlepel gemalen komijn
peper,zout,olie
Bereiding:
1. Scheutje olie in de pan en voeg de ui, knoflook, komijn, peper en zout toe en fruit aan.
2. Kikkererwten uit laten lekken,droog deppen.
3. Doe alles in de keukenmachine; ui mengsel, het ei en de kikkererwten.
4. Nadat er een mooi mengsel is ontstaan, maak er dan 10 balletjes van en druk daarna de balletjes wat platter.
5. Doe de olie in de pan en bak de falafel in 10 minuten mooi goud bruin.
Tip: Lekker met Griekse yoghurt en knoflook, peper, zout en stukjes komkommer!
Risotto met kastanjechampignons
Wat heb je nodig:
4 personen
1 ui
3 lente uitjes
500g risotto
1 liter groentebouillon
400g kastanje champignons
200g grana padano
peper en zout
Bereiding:
1. De ui en lente uitjes bakken in olijfolie,fruit 2 minuten.Doe risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
2.Voeg de helft van bouillon toe,tot de bouillon is opgenomen dan kan de rest van de bouillon erbij.
3.Kook de rijst in 20 minuten gaar.
4.Bak de champignons in 5 minuten gaar.
5.Doe de champignons bij de risotto,en de grana padano erdoor.
6.Maak het nog op smaak met peper en zout.