Home » voedingsadvies » recepten
20170611_142933.jpg

Slush puppy

 

  Wat heb je nodig.

 

-75 gram bevroren fruit zoals frambozen, aardbeien,     

 Bosvruchten,etc.

-75 ml water.

Met een mixer of blender kun je het fruit en water mengen tot een heerlijke slush puppy.

 

20170612_155122.jpg
20170611_075532.jpg

Homemade eierkoeken

6 koeken

 

200 gram amandelmeel of bloem

4 eetlepels honing

4 eieren

1 theelepel bakpoeder

Beetje citroen/ citroenrasp

Beetje zout

 

 

Oven 180 graden

10 minuten oven

 

Lekker met kwark en verse aardbeien.

 

 

DSC06987.jpg

Ijsblokjes

Wat verkoelend is met het warme weer, is om ijsblokjes in water te doen.Wat het extra lekker maakt is om munt, meloen, eetbare bloemen, citroen of limoen ijsblokjes te maken.

DSC06975.jpg

 

 

BINNENKORT VERNIEUWDE RECEPTEN.

Lunch in een glazen pot.

Dit zijn een paar voorbeelden wat je voor de lunch zelf mee kan nemen.

Dit zijn een paar voorbeelden wat je voor de lunch zelf kan meenemen.

Yoghurt met muesli, kiwi, bessen, bramen en een klein beetje honing.

Salade met paprika, nootjes, komkommer, tomaatjes, mozzarella en pesto.

Maar hierin kun je zelf variëren wat je op dat moment in de koelkast hebt of wat je zelf lekker vindt.

 

 

Havermoutpap

Mijn lievelings ontbijt is havermout met amandelmelk gevuld met fruit en noten.

Je kunt er van alle soorten fruit doorheen doen. In dit recept zitten blauwe bessen, maar je kunt ook kiwi, banaan, appel of wat jezelf lekker vindt nemen.

Wat heb je nodig:

200 ml amandelmelk

6 eetlepels havermout

1 eetlepel noten

Fruit

 

Bereiding:

Melk in een pannetje laten koken en havermout erbij.

Dit is in een paar minuten klaar. Alleen nog noten en fruit erbij!

 

 

Wrap

Voor de lunch, tussendoor en/of verjaardagsfeestje, een heerlijke eigengemaakte wrap met zalm, kipfilet. 

Wat heb je nodig:

200 gram bloem

125 millimeter water

snufje zout

eetlepel olijfolie

Zalm en kipfilet

rucola en ijsbergsla

creme fraiche

evt kruiden

 

Bereiding:

1. Bloem, water, zout en olijfolie mengen tot een deegbol. 

2. Het deeg afdekken met een vochtige doek en zo een half uur laten rusten.

2. Deeg in 6 balletjes verdelen en dit uitrollen.

3. De Wraps in een koekenpan bakken met een klein beetje olijfolie, 1 minuutje per kant.

4. Daarna kun je de crème fraiche met zalm, kipfilet en rucola en ijsbergsla en evt wat kruiden erbij.

Tip: Je kan dit ook met zalm, kipfilet of hummus maken.

 

 

Falafel

Zelf gemaakte Falafel, zo makkelijk en leuk om met kinderen te maken!

 

Wat heb je nodig:

10 stuks

1 pot kikkererwten

1 ei

1 ui

1 knoflook

Bosje peterselie

1 eetlepel gemalen komijn

peper,zout,olie

 

Bereiding:

1. Scheutje olie in de pan en voeg de ui, knoflook, komijn, peper en zout toe en fruit aan.

2. Kikkererwten uit laten lekken,droog deppen.

3. Doe alles in de keukenmachine; ui mengsel, het ei en de kikkererwten.

4. Nadat er een mooi mengsel is ontstaan,  maak er dan 10 balletjes van en druk daarna de balletjes wat platter.

5. Doe de olie in de pan en bak de falafel in 10 minuten mooi goud bruin.

 

Tip: Lekker met Griekse yoghurt en knoflook, peper, zout en stukjes komkommer!

 

 

Risotto met kastanjechampignons

Wat heb je nodig:

4 personen

1 ui

3 lente uitjes

500g risotto

1 liter groentebouillon

400g kastanje champignons

200g grana padano

peper en zout

 

Bereiding:

1. De ui en lente uitjes bakken in olijfolie,fruit 2 minuten.Doe risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.

2.Voeg de helft van bouillon toe,tot de bouillon is opgenomen dan kan de rest van de bouillon erbij.

3.Kook de rijst in 20 minuten gaar.

4.Bak de champignons in 5 minuten gaar.

5.Doe de champignons bij de risotto,en de grana padano erdoor.

6.Maak het nog op smaak met peper en zout.